Начало, Региони

Пак младок оглави Ловешкия театър

30-годишният актьор Цвятко Стоилов е новият директор на Драматичен театър Ловеч. Той заема мястото на 36-годишния Васил Василев, който тази седмица бе назначен за зам.-министър на културата.

Стоилов е изкласил актьорство в Югозападен университет "Неофит Рилски" в класа на проф. Чавдар Кръстев през 2003 г. Той е сред ловешкото театрално братство вече 10 година. Новият театрален шеф обаче ще продължи и с актьорската си работа.

Още на 18 юни т.г. в Ловеч той ще излиза в премиерната постановка "Женитба" по Гогол с режисьор Явор Бинев и сценограф и костюми Деница Аргиропулос.

Тогава на сцената редом с него ще са колегите му Петър Стойчев, Надя Стефанова, Слава Георгиева, Катя Йочева, Ленко Гурков, Софрони Рацов, Александър Цветков и Дина Мановска.

В професионалната визитка на Цвятко Стоилов обаче вече са вписани и първите му изяви като режисьор.

Наскоро пак в родния град на Борис Луканов той постави "Кучета" - една от трите едноактни пиеси от драматичния триптих на Николай Хайтов "Пътеки". Преди нея пък представи моноспектакъла "Завръщане" по Дамян Дамянов, с участието на една от звездите на ловешката театрална трупа Ленко Гурков.